Criza globala nu este singura cauza pentru care oamenii isi pierd locul de munca. Lacomia unora atrage dupa sine pe langa cativa ani de „vacanta” dincolo de gratii si concedierea celor care nu au alta vina decat ca nu au anuntat politia mai devreme.

 

Este vorba despre directorul financiar al unei companii californiene, producatoare de mobila pentru birouri, Quality Woodworks. Annette Yeomans, directoarea in cauza, a furat aproape 10 milioane de dolari, fiind arestata zilele acestea pentru delapidare si frauda.

 

Compania pe care o conducea a intrat recent in cea mai neagra perioada din existenta sa, fiind nevoita sa dea afara mai multe zeci de angajati si sa se restructureze. Emitatorul cardurilor de credit a anuntat conducerea companiei si apoi politia din San Diego, dupa ce a observat ca Yeomans a inceput sa cheltuiasca sume mari de bani intr-un timp foarte scurt.

 

Politia nu a detaliat modul in care Yeomans scurgea banii din conturile angajatorului sau, in special pentru a nu da idei altora. Este lesne de inteles ca, prin functia pe care o ocupa, aceasta avea acces la toata contabilitatea companiei, pe care o falsifica dupa bunul plac.

 

 

Pe ce cheltuia Yeomans?

 

  • Cea mai mare parte din bani a jucat-o la jocuri de noroc, in Las Vegas. O idee proasta, intrucat o femeie de 51 de ani cu multi bani atrage imediat atentia crupierilor si a managementului cazinoului. Peste 6 milioane de dolari au fost pierduti la cazino

 

  • A cumparat haine si incaltaminte haute-couture, peste 400 de perechi de pantofi. Politia a gasit o pereche de pantofi semnata de un designer italian, de 4.000 de dolari si peste 160 de genti, fiecare de cel putin 2.000 de dolari fiecare

 

  • Un dormitor din casa a fost transformat in sifonier, intreaga „conversie” costand 25.000 de dolari.

 

  • Mobila scumpa in casa, placa de granit in bucatarie

 

  • Televizor cu plasma cu diagonala de 32 de inci