Apple propune o nouă aplicaţie pentru telefonul iPhone care te ajută să vezi dacă cel/cea cu care umbli este cine spune că este, are sau nu cazier, a fost căsătorit, este urmărit de poliţie, unde locuieşte, ce suprafaţă are locuinţa în care stă.

 

Aplicaţia „DateCheck” a fost dezvoltată de compania Intelius, specializată în colectarea de date personale şi este disponibilă, gratuit, în Statele Unite.

 

Prin introducerea unui simplu număr de telefon sau a numelui, poţi afla o mulţime de informaţii relevante, însă pentru cele mai „picante” se poate plăti o taxa de până la 40 de dolari.

 

DateCheck este promovat ca un instrument de siguranţă, şi nu de spionaj, punând accent pe dezvăluirea arestărilor în cazuri de violenţe domestice şi sexuale, legate de traficul şi consumul de stupefiante, sau conducere în stare de ebrietate.

 

Pe lângă informaţiile esentiale, aplicaţia poate compara datele de naştere, pentru a găsi un partener mai potrivit din punct de vedere astrologic sau îţi poate găsi o pereche, după preferinţele tale.