Şapte din 10 români identifică stilul de viaţă sănătos cu consumul de fructe şi de legume şi aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puţin procesate. Femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentaţia sănătoasă comparativ cu bărbaţii. Aproape trei sferturi dintre ele spun că este important consumul de fructe şi legume faţă de doar două treimi dintre bărbaţii care cred acelaşi lucru. De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puţin procesate sau gătite, în comparaţie cu 46% dintre reprezentanţii sexului masculin.

Situaţia pe regiuni ale ţării, ne arată că locuitorii din Banat – Crişana – Maramureş acordă mai multă atenţie alimentaţiei. Aproape 8 din 10 definesc stilul de viaţă sănătos prin consum de fructe şi de legume şi 57% preferă produsele proaspete, naturale. La polul opus, se află dobrogenii, cu cei mai puţini fani declaraţi ai fructelor şi ai legumelor – 67% şi bucureştenii, care nu pun prea mult sănătatea pe seama alimentelor proaspete, cât mai puţin procesate sau gătite – doar 37%.

În schimb, 7 din 10 locuitori ai capitalei sprijină exerciţiile fizice şi cred în aportul lor asupra sănătăţii, iar 6 din 10 chiar fac mişcare în mod regulat. 

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eşantion de 1000 de respondenţi din toată ţara, cu vârsta de peste 15 ani. Metoda folosită este cea a interviurilor faţă în faţă.

GfK a realizat un studiu asemănător şi la nivel global, în 23 de ţări. Rezultatele arată că românii se aliniază tendinţelor globale în materie de stil de viaţă sănătos la capitolele sport (57% global,  faţă de 58% local) şi alimentaţie sănătoasă (59% global, ca şi la nivel local). Diferenţe apar în ceea ce priveşte odihna care este mai mult preţuită la nivel global (66% versus 37% local).