54,5% dintre italieni au acces la internet, cu 2% mai mulţi faţă de anul precedent. Aproape 60% dintre italieni deţin calculatoare, însă nu toate acestea sunt conectate la internet.

Ce este cu adevărat surprinzător este faptul că 26,7% dintre italieni cred că internetul este inutil.

Familiile deţin calculatoare în proporţie de 84,4%, însă numai 21% dintre acestea sunt conectate la internet. Cel mai vizitat website este Facebook.

26,3% dintre cetăţenii de peste 14 ani au făcut măcar o dată în ultimele 12 luni cumpărături pe internet, iar tranzacţiile s-au făcut în zona turismului şi a acomodării.

Peste 60% dintre italienii cu acces la internet nu ştiu să încarce texte pe website-uri, nu ştiu să joace online, să urmărească filme, să asculte muzică online sau să utilizeze reţelele de socializare. Rezultatele transmise de ISTAT sunt uşor îndoielnice, mai ales că acelaşi raport arată că 20 mil. de italieni sunt prezenţi pe Facebook, iar peste 12 mil. de italieni sunt activi pe Facebook.

O veste îmbucurătoare pentru italieni este aceea că italiencele folosesc internetul în proporţie de 49,7%, cu 22% mai mult faţă de valoarea înregistrată în 2010. 56,6% dintre bărbaţii italieni utilizează internetul, în timp ce în anul precedent numai 37,1% îl foloseau.

Te-ar putea interesa și: