Încrederea investitorilor în pieţe, în zona Europei Centrale, a înregistrat o uşoară creştere în ultima lună comparativ cu minimul înregistrat în urmă cu şase luni, fapt ce indică o redresare a pieţei de fuziuni şi achiziţii, potrivit celui mai nou studiu Deloitte.

De asemenea, studiul relevă un optimism îmbunătăţit şi în ceea ce priveşte Europa de Vest şi Statele Unite, dar profesioniştii în capital de risc nu sunt încă pregătiţi să îşi manifeste angajamentul faţă de piaţa M&A din Europa Centrală, chiar dacă mulţi consideră că regiunea se va descurca mai bine decât alte zone afectate de declinul economic global.

Mai mult, analiştii chestionaţi de Deloitte au afirmat că scăderea înregistrată pe piaţa de fuziuni şi achiziţii a ajuns la pragul de jos.

Conform analiştilor Deloitte, deşi volumul de tranzacţii este estimat să rămână la un nivel scăzut timp de câteva luni în această zonă, investitorii sunt din nou pregătiţi să răspundă pozitiv oportunităţilor.

De asemenea, studiul arată că declinul se va opri (se aşteaptă doar scăderi de19%, faţă de 80% în urmă cu şase luni).

În plus, jucătorii din piaţa de capital de risc sunt mai optimişti, 76% dintre ei căutând să investească mai mult în perioada următoare, faţă de 66% în octombrie 2008.

SURSA: Deloitte