Studiu: Ce se întâmplă dacă bei mai mult de trei cești de cafea pe zi?

Medicul Oliver Kennedy de la Univeritatea din Southampton, Marea Britanie a efectuat un nou studiu care arată că persoanele care consumă trei sau patru cești de cafea pe zi, indiferent dacă aceasta este cu sau fără cofeină, au un risc mai scăzut de deces din cauza unei boli hepatice cronice. Așadar, oamenii care beau cafea constant au o șansă cu 50% mai mică de a-și pierde viața din cauza unei afecțiuni hepatice cronice.

Cafeaua este destul de accesibilă, iar beneficiile pe care le-am observat în cadrul studiului înseamnă că poate deveni un potențial tratament preventiv pentru bolile hepatice cronice”, spune medicul.

Studiul a fost efectuat pe o perioadă de aproape 11 ani

La studiu au participat 494.000 de persoane din Marea Britanie și a fost efectuat pe o perioadă de aproape 11 ani. În cadrul studiului, oamenii de știință au descoperit că persoanele care beau cafea au un risc cu 21% mai scăzut de a dezvolta boli cronice de ficat și un risc cu 20% mai mic de a suferi de steoză hepatică (a avea ficatul mărit).

Mai mult decât atât, numărul persoanelor care mor la nivel global din cauza acestor afecțiuni ronice a crescut de la 899.000 la 1.3 milioane., notează digi-world.tv.

Cercetătorii avertizează că tipul de cafea consumat de participanți a fost înregistrat la începutul studiului, ceea ce nu ia în calcul schimbările în privința cantității și a tipului de cafea consumat de-a lungul perioadei de 10 ani.

Sursă foto: Dreamstime