Studiu. Când se pot aștepta pacienții COVID care și-au pierdut temporar simțul mirosului să îl recapete?

La 49 dintre cei 51 de subiecţi testaţi, simţul mirosului a revenit în termen de opt luni, însă la două persoane acesta era încă afectat după un an, conform dpa-international.com

Cercetătorii au descris acest prognostic drept unul excelent. Totodată, studiul a fost condus de Marion Renaud de la Hopitaux Universitaires Strasbourg şi publicat joi de Jama Open Network.

Echipa de cercetare a constatat că mirosul a revenit pe deplin la aproximativ 84% dintre participanţii la studiu după doar patru luni şi la 96% după 12 luni. Toţi participanţii au avut o pierdere iniţială a mirosului de peste şapte zile, în urma infectării cu COVID-19.

COVID-19 în întreaga lume

După o pauză de câteva luni în rândul infectărilor cu noul coronavirus, pandemia se întoarce mai puternică ca niciodată. Potrivit ultimelor informații, varianta delta a lovit crunt atât Regatul Unit, cât și capitala Rusiei, Moscova.

Capitala Rusiei, confruntată cu un focar record de Covid-19, a anunțat, vineri, că restricționează evenimentele publice, în special prin închiderea zonei sale pentru fanii Campionatului European de Fotbal 2021, scrie Le Monde.

Pandemia Covid-19 a ucis peste 3,8 milioane de oameni din întreaga lume de la sfârșitul lunii decembrie 2019, potrivit unui raport stabilit de AFP din surse oficiale vineri, 18 iunie.

După Statele Unite (600.900 de decese), țările cu cel mai mare număr de decese sunt Brazilia (496.000), India (383.500), Mexic (230.800) și Peru (189.700). Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că bilanţul pandemiei ar putea fi de două până la trei ori mai mare decât cel înregistrat oficial.

Marea Britanie se confruntă cu o creștere a cazurile de contaminare cu varianta Delta a coronavirusului (detectată pentru prima dată în India), potrivit datelor publicate vineri de Public Health England (PHE).

Agenția britanică de siguranță a sănătății a identificat 33.630 de cazuri noi ale variantei Delta în săptămâna 16 iunie, aducând numărul infecțiilor cu această variantă în țară la 75.953, o creștere de 79% în raport cu rezultatele săptămânii precedente.

Sursa foto: Pixabay