România are potenţial, din toate de punctele de vedere, pentru a atrage încă un producător de automobile, al treilea, şi chiar sunt perspective şi semnale în acest sens, a declarat, marţi, preşedintele ACAROM, Constantin Stroe.

„Intrarea pe piaţă a unui nou constructor nu va afecta poziţia Dacia, exemplu fiind prezenţa Ford, care, din contră, stimulează industria auto locală”, a afirmat Stroe.

Stroe este preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi vicepreşedinte la Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile şi la Automobile Dacia.

În România sunt prezenţi doi producători auto, respectiv companiile Automobile Dacia, controlată de grupul francez Renault, şi Ford România, deţinută de constructorul american Ford, cu o unitate de producţie la Craiova.

Mercedes-Benz a luat în calcul, în 2008, construcţia unei fabrici de automobile în România, însă a preferat să investească în Ungaria. Tot atunci PSA Peugeot Citroen şi Mitsubishi au analizat varianta deschiderii unei uzine de motoare, respectiv a unei unităţi de producţie a componentelor auto, însă aceste planuri nu s-au concretizat.

SURSA: Mediafax