Ministrul Sănătății analizează dacă este necesară demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, a anunțat PRO TV.

Adrian Streinu Cercel a fost criticat public de către Klaus Iohannis pentru propunerea sa de a carantina toate personale de peste 65 de ani. Totuși, această propunere a fost făcută publică de către ministrul Sănătății Nelu Tătaru acum 5 zile la Realitatea Plus.

Klaus Iohannis i-a liniștit azi pe cei de peste 65 de ani

Marți, președintele Klaus Iohannis a ţinut să-i liniştească şi pe cei de peste 65 de ani, că nu se vor lua măsuri inumane şi totalitare în privinţa lor.

“Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun! Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți!

Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane! Atunci când va fi nevoie vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi față de această boală. În niciun caz – repet, în niciun caz – statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane”, a fost mesajul președintelui.

Ce spunea șeful Institutului ”Matei Balș” la începutul pandemiei de coronavirus

În ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a convocat Comitetul de Urgență pentru a discuta despre riscul crescut de pandemie din cauza coronavirusului.

În urma acestui eveniment, Adrian Streinu Cercel declara că România este ferită de orice risc.

Focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”, a spus Streinu-Cercel în 27 ianuarie.

După ce s-a descoperit primul caz pozitiv de coronavirus pe teritoriul țării noastre, șeful Institutului ”Matei Balș” declara că virusul acesta este mult mai slab decât virusul gripal.

Deși România este una din țările europene cu cele mai puţine testări, Streinu-Cercel anunţa încă din martie că se vor testa 10.000 de bucureşteni.

„Nu trebuie să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească. Nu trebuie să ne pregătim doar la nivelul spitalelor. Trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să nu se îmbolnăvească”, spunea Adrian Streinu-Cercel.