Străzile principale din Bucureşti vor fi închise în noaptea de duminică spre luni, progresiv, conform unui plan elaborat de Poliţia Rutieră, a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Există un plan. Îl vom prezenta în comandamentul de iarnă de la ora 18.00. Atunci veţi afla exact care stradă va fi închisă şi între ce ore”, a anunţat Oprescu.

El a spus că a optat pentru această măsură în intenţia de a putea pregăti cele mai importante străzi din Bucureşti pentru traficul de luni dimineaţă, atunci când va fi o zi normală de muncă.

Străzi închise începând cu ora 00.00

„În cursul nopţii, traficul va fi extrem de redus, aşa că nu deranjăm pe nimeni şi putem pregăti liniştiţi arterele importante ale Bucureştiului pentru traficul de luni dimineaţă”, a spus Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat că măsura va intra în vigoare începând cu ora 0.00.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni seară, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe. Potrivit avertizării cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

SURSA: Mediafax