Apple a vândut în perioada iulie-septembrie 14,1 milioane telefoane iPhone, în creştere cu 91% comparativ cu perioada similară a anului trecut, 4,19 milioane tablele iPad, în creştere faţă de 3,3 milioane unităţi în trimestrul precedent, şi 3,89 milioane computere Macintosh, în creştere cu 27% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
De asemenea, Apple a mai informat că a vândut 9,05 milioane iPod-uri în ultimul trimestru, în creştere cu 11% în ritm anual.
Compania americană a realizat venituri trimestriale de 20,340 miliarde de dolari, în creştere cu 66,5 procente comparativ cu 12,21 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut.
În pofida acestor rezultate, valorea acţiunilor a înregistrat un declin de 6,1% sau 19,50 dolari/acţiune, la 298,50 dolari.
Această scădere este pusă pe seama vânzărilor de tablete iPad care au fost sub aşteptările analiştilor. Steve Jobs a ţinut să precizeze ca Apple nu va lansa o tabletă de 7 inch pentru că ecranul este prea mic pentru a pune în valoare software-ul.
Jobs a mai spus că tabletele de 7 inch (Samsung Galaxy Tab, RIM PlayBook) nu vor avea succes şi a numit sistemul de operare Android unul fragmentat, nefiind  deschis dezvoltatorilor.
SURSA: Apple, Engadget