Presedintele Apple, Steva Jobs, a prezentat ieri in cadrul unui eveniment desfasurat la San Francisco, noua gama iPod care cuprinde doua noi modele Nano. Lansarea vine intr-un moment bun, Apple asteptandu-se la vanzari foarte mari in perioada Craciunului.

Noile versiuni Nano sunt mult mai subtiri decat iPod-urile precedente si au marginile curbate. De asemenea, noul Nano vine cu dimensiuni mai reduse, constructie de aluminiu, o interfata noua si capacitati mai mari. Modelul de 8 GB se va vinde pe piata din SUA cu un pret de 149 de dolari, iar modelul de 16 GB va costa 199 de dolari.

Steve Jobs a prezentat si noile versiuni ale iPod Touch, un dispozitiv asemanator cu celebrul iPhone dar care nu dispune de functia de telefon. Versiunea de 8GB a acestuia va avea un pret de 229 de dolari, iar cea de 16 GB va putea fi achizitionata pentru 299 de dolari. iPod Touch are si o versiune de 32 de GB care costa 399 de dolari.

Incepand din 2001 Apple a vandut 184 de milioane de iPod-uri care au adus peste 50% din veniturile anuale ale companiei. Conform datelor NPD iPod si-a adjudecat 73,4% din piata playerelor de muzica portabile.

Sursa: CNN