Președintele Biden va propune un buget de 6 trilioane de dolari care vor duce Statele Unite la cele mai ridicate niveluri de cheltuieli federale de după Al Doilea Război mondial, în timp deficitele vor fi de peste 1,3 trilioane de dolari pe parcursul următorului deceniu.

Nu suntem într-un război mondial, iar urgența pandemiei începe să scadă. Cu toate acestea, nu numai că cheltuielile ar fi cu 50% mai mari decât înainte de Covid-19, dar vor crește și în anii următori. Planul lui Biden va duce la o stagnare economică.

Planurile lui Biden sunt distructive atât pentru sănătatea noastră economică, cât și pentru securitatea noastră națională.

Mai mult, președintele joacă un joc discret, încercând să treacă prin programe sociale majore, noi și permanente, care ar avea un impact profund asupra vieții americane, cu aproape deloc dezbateri.

Buget de 6 trilioane de dolari

Bursele presupun că planul președintelui nu va fi adoptat. Este posibil însă ca investitorii să aibă o surpriză urâtă.

Biden își propune un buget de 6 trilioane de dolari pentru anul fiscal 2022, iar cheltuielile cu deficitul ar putea depăși 1,3 trilioane de dolari anual, timp de un deceniu, conform planurilor sale.

Planul său va crește impozitele pe câștigurile de capital, pe veniturile de peste 1 milion de dolari, retroactiv până în aprilie, și va aplica un nou impozit pe proprietate.