Lovitură puternică pentru Donald Trump după ce fostul său consilier a fost inculpat pentru violențele de la Capitoliu. Totodată, potrivit agenţiei Associated Press, Camera Reprezentanţilor ar putea solicita şi inculparea lui Mark Meadows, fost şef al Cancelariei prezidenţiale în mandatul preşedintelui Donald Trump.

Sursa citată precizează că în cursul zilei de luni, Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump, s-a predat şi a fost plasat în arest preventiv după ce a fost inculpat pentru refuzul de a fi audiat în Congresul SUA în ancheta privind protestele violente din ianuarie.

De menționat este faptul că, Steve Bannon, în vârstă de 67 de ani, care a fost consilier pentru Strategie Politică al fostului preşedinte Donald Trump în perioada ianuarie-august 2017, a fost inculpat vineri pentru refuzul de a fi audiat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor şi pentru refuzul de a furniza documente în ancheta Congresului privind protestele violente produse pe 6 ianuarie la Capitoliu.

Probleme mari pentru oamenii lui Donald Trump 

Totodată, în contextul în care Steve Bannon nu a răspuns unei citaţii emise pe 24 septembrie prin care era chemat la audierile din Camera Reprezentanţilor, Departamentul Justiţiei a dispus inculparea acestuia.

Avocatul lui Steve Bannon a oferit și el o serie de declarații în acest context. Potrivit acestuia, clientul său a refuzat să se prezinte la audieri la indicaţiile unui reprezentant legal al lui Donald Trump, care i-a cerut să invoce privilegiul executiv.

Steve Bannon nu este singurul care ar putea avea probleme. Camera Reprezentanţilor ar putea solicita şi inculparea lui Mark Meadows, fost şef al Cancelariei prezidenţiale în mandatul preşedintelui Donald Trump, mai arată sursa citată.

Amintim faptul că până acum, Camera Reprezentanţilor a cerut documente oficiale şi a citat apropiaţi ai lui Donald Trump în cadrul investigaţiei privind protestele violente din ianuarie.

De menționat este faptul că violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine.

La rândul său, Donald Trump nu a scăpat nici el de acuzații și a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru „instigare la insurecţie” în cazul protestelor violente din 6 ianuarie. Pe de altă parte, Senatul a dispus achitarea acestuia.