Guvernul discută, vineri, un proiect de hotărâre privind aprobarea modelului steagului municipiului Roşiorii de Vede (judeţul Teleorman), localitatea în care s-a născut premierul Viorica Dăncilă. Modelul steagului propus are forma dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea steagului de 2/3, format din trei fâșii dispuse orizontal în următoarea succesiune a culorilor: roșu, alb, roșu. În partea de sus, pe fâșia de culoare roșie, este inscripționat statutul localității „MUNICIPIUL” cu litere albe. În centru, pe fâșia de culoare albă, este imprimată stema municipiului. În partea de jos, pe fâșia de culoare roșie, este inscripționat denumirea localității „Roșiorii de vede” cu litere albe. Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime.

Viorica Dăncilă este originară din Roşiorii de Vede și a prins căderea comunismului ca profesoară la Liceul din Videle. În politică a intrat în 1996, odată cu înscrierea în PSD. În politică a intrat în 1996, odată cu înscrierea în PSD. În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD – Oraș Videle. 

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlățean și Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naționali.