Întrebat de jurnalişti despre solicitarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa de a primi în proprietate Casa Armatei din Târgovişte pentru a putea reabilita clădirea, Ţuţuianu a spus că are o strategie unitară pentru toate cererile de acest fel pe care le-a primit de la autorităţi locale din ţară. 

''Răspunsul este acelaşi pe care îl voi da tuturor unităţilor administrativ-teritoriale. Am solicitări din toată ţara, sunt contracte în curs sau sunt cedări de terenuri, de imobile pentru care UAT-urile (unităţile administrativ-teritoriale – n.r.) aveau obligaţii şi nu şi le-au îndeplinit. Şi vă dau exemple: la Timiş mi s-a cerut Comandamentul de garnizoană, la Arad s-a cerut o unitate militară din interiorul oraşului, Consiliul Judeţean Ilfov mi-a cerut să mut un depozit de muniţie, să le dau terenul să facă un parc industrial tehnologic, Primăria Slatina a preluat în urmă cu câţiva ani o unitate militară, voiau să facă locuinţe, nu au făcut nimic şi au venit să le prelungesc contractul, Primăria Sectorului 5 vrea 100 de hectare din Bucureşti, vă daţi seama că e o valoare extraordinară, este vorba de suta de hectare care a mai fost dată Primăriei Sectorului 5 când era o combinaţie letală Marian Vanghelie – Udrea, în 2011, trebuiau să construiască un cartier de locuinţe acolo şi 25% din locuinţe să dea Armatei'', a spus Ţuţuianu. 

Ministrul Apărării a adăugat că a cerut o situaţie de la Statul Major General cu privire la necesarul de clădiri şi terenuri ale Armatei pentru următorii 20 de ani. 

''Ca principiu: le-am cerut celor de la Statul Major General să evalueze nevoile de clădiri şi terenuri ale Armatei pe următorii 20 de ani şi să îmi spună ce nu poate fi dat, pentru că interesul de securitate naţională este cel mai important pentru toată lumea. Al doilea lucru pe care l-am cerut, să îmi spună, pe solicitările existente, ce putem cere la schimb, Armata are şi ea nevoi: locuinţe, repararea unor imobile ale Armatei, construcţia unor lucruri pentru Armată. Şi vă dau exemplul din Dâmboviţa, unde am primit unitatea militară de la Titu, unde e acum Renault şi am construit un hangar la Otopeni pentru armată, e cel mai modern hangar. Deci, în modul ăsta voi aborda, inclusiv solicitarea de la Dâmboviţa'', a afirmat Ţuţuianu.

SURSA: Agerpres