Situaţia inedită a avut loc în judeţul Galaţi, acolo unde experţii financiari desemnaţi de o instanţă judecătorească au ajuns la concluzia că firmele unui om de afaceri au fost pur şi simplu distruse în urma unor acţiuni abuzive ale unor angajaţi ai ANAF.

Astfel, raportul fiscal judiciar a fost cerut de Judecătoria Tecuci şi a fost întocmit de doi experţi foarte cunoscuţi, Ionel Barbu şi Cicerone Lupu, cel din urmă având notorietate mai ales pentru faptul că în ultimele trei decenii a lucrat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, unde a ocupat mai multe funcţii, printre care şi cea de director general.

Expertiza a fost cerută de Judecătoria Tecuci într-un dosar (nr.7382/324/2018) în care societatea Agromec SA Berheci contesta executarea silită a bunurilor sale la cererea Administraţiei Fiscale din Tecuci. Decizia a fost luată de magistraţi în aprilie 2019, iar verificarea a acoperit o perioadă de 16 ani, respectiv din 2003 până la zi şi s-a încheiat cu un amplu raport, care a fost înaintat Judecătoriei pe 12 septembrie 2019.

Concluziile documentului sunt alarmante. Experţii au transmis judecătorilor că firma Agromec SA Berheci (care-l are ca principal acţionar pe omul de afaceri Ion Banu) a fost deposedată de Fisc, în baza unor acţiuni abuzive, de suma totală de 2.931.562 lei (aproximativ 600.000 de euro).

Citeşte continuarea pe adevărul.ro.

„Toţi cei vinovaţi trebuie să plătească, pentru că altfel vor mai păţi şi alţii ceea ce am păţit eu. Le fac plângeri penale. De ani de zile mă lupt să demonstrez că sunt victima unor abuzuri fără precedent, la care au fost complici funcţionari publici, poliţişti, procurori, judecători. Nu întâmplător, o mare parte dintre abuzurile îndreptate împotriva familiei mele sunt anchetate acum în mai multe dosare aflate la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, de la Înalta Curte”, a povestit omul de afaceri.