Autorul atacului armat de la Strasbourg, care s-a soldat marţi cu trei morţi şi 13 răniţi, este un “soldat” al organizaţiei Statul Islamic, a anunţat joi seară agenţia de propagandă a grupării jihadiste, AMAQ, relatează AFP şi Reuters, informează Mediafax. 

Potrivit acestui comunicat, citat de grupul de supraveghere a reţelelor extremiste SITE, Cherif Chekatt “făcea parte dintre soldaţii Statului Islamic şi a executat această operaţiune drept răspuns la apelul de a-i lua drept ţintă pe cetăţenii ţărilor coaliţiei internaţionale” care luptă împotriva SI în Siria şi în Irak. Gruparea SI lansează apeluri regulate la comiterea de atacuri în ţările, printre care şi Franţa, care sunt membre ale acestei coaliţii conduse de SUA. 

Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat mortal de poliţie joi seară, în cursul unei operaţiuni desfăşurate în zona Lazaret din Strasbourg. Schimburi de focuri au fost semnalate joi seară în cartierul Meinau din oraşul francez. Cherif s-a născut în acest oraş şi este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă ameninţare teroristă. În urmă cu două zile, un bărbat a deschis focul în apropierea unui Târg de Crăciun din oraşul francez Strasbourg. În urma atacului trei persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite. . Imediat după ce au fost auzite focuri de armă, centrul oraşului a fost evacuat, iar oamenii au încercat să se adăpostească.  Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului, pentru a-l prinde pe atacator. În acea seară, sediul Parlamentului European din Strasbourg a fost închis, iar eurodeputaţilor li s-a cerut să rămână în interior, a anunţat un purtător de cuvânt. Ulterior, Poliţia făcut portretul robot al suspectului