Aproape 8.000 de bugetari din judeţul Buzău vor da statul în judecată după ce le-au fost micşorate salariile cu 25 de procente, cei mai mulţi care vor apela la justiţie în speranţa că-şi vor redobândi banii fiind angajaţii din învăţământul local, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, profesorul Ion Dobre, aproximativ 5.000 de cadre didactice din judeţul Buzău vor da statul în judecată pentru a-şi recupera salariul pe care îl primeau înainte de reducerea de 25 la sută. Profesorii respectivi au cerut deja consultanţă sindicatului şi sunt pregătiţi să apeleze la justiţie pentru a-şi redobândi drepturile salariale.

Şi sindicaliştii din domeniul sanitar sunt decişi să dea statul în judecată după ce salariile le-au fost tăiate.

Potrivit liderulului Sanitas Buzău, asistentul Mariana Munteanu, circa 2.000 de membri de sindicat au decis să apeleze la justiţie, în acest moment întocmindu-se o listă cu datele fiecărei persoane în parte.

Alţi aproape 800 de sindicalişti, membri ai CNSLR Frăţia Buzău, sunt decişi să facă tot ce le stă în putinţă pentru a-şi recupera banii opriţi de stat în urma reducerilor cu 25 la sută.

Liderul CNSLR Frăţia Buzău, Cornel Radu, a precizat joi că toţi bugetarii pe care îi reprezintă vor da statul în judecată, în viitorul apropiat, chiar dacă sunt convinşi că procesele vor fi de lungă durată.

Conform liderilor de sindicat din judeţul Buzău, listele cu bugetarii care vor da statul în judecată vor fi finalizate la sfârşitul săptămânii curente.

SURSA: Mediafax