”Pentru dezvoltarea oricărui sector de afaceri, este nevoie de un mediu de business sănătos, bazat pe relații de colaborare între stat și mediul privat. Statul ar trebui să susțină toate companiile, să le ofere suport și să se implice în dezvoltarea lor, astfel încât acestea să crească şi să devină o sursă sigură pentru bugetul național”, spune Turdean.

Iar primul pas în construirea unui mediu prosper, continuă acesta, ar fi întărirea dialogului între instituțiile de stat și companiile private. Bineînțeles că fiecare ar trebui să dea dovadă de pragmatism, să încerce să înţeleagă activitatea celuilalt şi să găsească soluţii constructive.

”Parteneriatul public–privat are capacitatea de a genera proiecte solide și inițiative performante, benefice, atât pentru organele de stat, cât și pentru investitorii privați. De asemenea, din perspectiva unui antreprenor care conduce o companie 100% romanescă, consider că stimularea capitalului local ar trebuie să fie o altă prioritate a statului român”, adaugă Turdean.

Cu mențiunea că,  în prezent, există foarte puține strategii de ajutor de stat, care să stimuleze investițiile românești și să ofere anumite beneficii pentru întreprinderile locale.

”În schimb, nu putem să nu remarcăm tratamentul privilegiat de care se bucură companiile străine, beneficiile și facilitățile acordate acestora, la care companiile cu capital românesc au acces limitat”, conchide Turdean.