ANAF a recuperat 19,56 milioane de lei prin executare silită în dosarele lui Sorin Ovidiu Vîntu. Mai exact, a vândut la licitație două obiective turistice situate în Delta Dunării, respectiv comuna Crişan şi oraşul Sulina, judeţul Tulcea.
Bunurile imobile valorificate au fost adjudecate la valori mai mari decât prețurile stabilite de evaluatori.

În județul Tulcea ANAF s-a vândut hotelul Lebăda , cu o suprafață construită desfășurată de peste 1.400 de metri deținute prin societatea Imobiliare Network 2002. Complexul hotelier cuprinde magazii, restaurante, bazin înot, popicărie, o uzină proprie de apă, instația solară, stații alimentare carburanți, ghețărie, discotecă, turn observare, magazii. Prețul de pornire a fost de 7,46 milioane lei , fără TVA. Terenul inclus este de aproape patru hectare.

Tot în Tulcea ANAF s-a vândut un hotel situat în localitatea Sulina. Hotelul are trei etaje și va fi vândut împreuncă cu terenul deținut, respectiv 14.278 de metri pentru 4,35 milioane de lei.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, în februarie, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), decizia fiind definitivă.

Magistraţii au mai dispus menţinerea sechestrului până la concurenţa sumelor de 13,74 milioane lei și 7,28 milioane dolari.