Statistici incredibile făcute publice de strategul pe macroeconomie al PSD. Se pare că românii o duc din ce în ce mai bine, având în vedere că salariile au crescut în doar doi ani, cât o făcuseră în nouă ani anteriori.

Profesorul Cristian Socol, promotorul conceptului #wageledgrowth, bazat pe stimularea economiei prin creșterea dictată a salariilor, anunță că, în 2017 și 2018, românii au beneficiat de un plus de aproape 21 de miliarde de euro la salarii, mai mult decât în toată perioada 2007-2015.

„Efectul #wageledgrowth Date Eurostat: Plus 20,9 miliarde euro la remunerarea lucrătorilor din România în 2017 si 2018, cât toată creșterea din perioada 2007-2016. Creșterea record a masei salariale a venit din patru surse: creșterea productivității muncii, creșterea numărului de salariați, creșterea salariilor și deficitul de forță de muncă din anumite sectoare. De mentionat că 64% din această creștere apartine mediului concurential!”, scrie Socol, pe Facebook.

Adept al economiei programate intervenționiste, Socol este principalul vector de promovare, în România, a teoriei #wageledgrowth, care spune că dacă salariile cresc prin lege, atunci va crește întreaga economie.