Care sunt zonele roșii și galbene

Cei care vin în România din Republica Populară China (regiunea Hubei), Italia, Coreea de Sud (orașul Daegu și județul Cheongdo) și Iran vor intra imediat în carantină.

De cealaltă parte, vor fi izolați la domiciliu cei care vin din Austria, Belgia, Coreea de Sud (înafară de părțile menționate la zonele roșii), Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, China, Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia.

La nivel național s-au înregistrat 158 de cazuri de contaminare cu coronavirus

158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19 au fost confirmate în România până în acest moment.

De aseară, au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire – 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Coronavirus la nivel mondial

Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a 5.043 de persoane la nivel mondial, majoritatea în China continentală, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP vineri, la ora 11:00 GMT, pe baza unor cifre oficiale.

3.176 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în China continentală, 1.016 în Italia şi 514 în Iran, ţările cele mai afectate de Covid-19 unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese.

De la apariţia virusului în decembrie anul trecut, peste 134.300 de persoane au fost infectate, în 121 de ţări şi teritorii.