De exemplu, Paralela 45 lansează oferta de vacanță pentru anul viitor, cu reduceri de până la 50% în perioada de Early Booking, care se desfășoară din noiembrie până la finalul lunii martie. Turoperatorul estimează o creștere cu 5-10% a rezervărilor față de anul trecut.

Oferta pentru vara 2017 cuprinde 45 de zboruri săptămânale din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara spre 26 de destinații. Pachetele pentru litoralul românesc au o reducere de până la 35% la debutul programului Early Booking, în timp ce celelalte au reduceri cuprinse între 10 și 50%.

„Ne așteptăm la o creștere cu 5-10% a rezervărilor prin programul Early Booking, la fel ca în ultimii trei ani. Creșterile anuale ne arată o maturizare firească a pieței și o apreciere a serviciilor pe care le oferim”, declară Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

În perioada de Early Booking, destinațiile externe preferate de turiști sunt Grecia, pentru care se înregistrează mai mult de o treime din numărul total de rezervări, Spania (peste 20%), Turcia (22%), Italia (8%), Portugalia (7%).

Turiștii aleg hoteluri de 3, 4 și 5 stele, care în vârf de sezon pot fi în stop sales sau se rezervă la tarife mult mai mari. În ceea ce privește turismul intern, 85% dintre turiști aleg stațiunile de pe litoral, în top fiind Mamaia, Eforie Nord și Venus, 10% aleg stațiunile balneo și 5% stațiunile montane, precum Poiana Brașov, Sinaia sau Predeal.

Cei care achiziționează o vacanță într-o destinație internă aleg să se cazeze la un hotel de 3 sau 4 stele, unde să beneficieze de servicii all-inclusive. Pentru achiziționarea vacanței, turiștii aleg diverse mijloace financiare de plată, cum ar fi plata online, link-ul de plată pentru achiziția la distanță sau plata în rate multiple prin intermediul cardurilor de credit cu dobândă zero.