Este vorba despre managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, Emilian Imbri.

„S-au terminat și concediile, iar lumea nu se mai ferește de testare, pentru că înainte de a pleca în concedii se cam fereau și spuneau: lasă, că poate apuc să plec în concediu și nu mă testez, că, dacă mă găsesc pozitiv, risc să îmi strice concediul. Acum este final de concediu, lumea s-a întors masiv, împreuna cu copiii, au dat unii de alții, bucuria de prin birouri și prin instituții a crescut destul de mult, protecția a scăzut foarte mult, ca atare era de așteptat”, a explicat Emilian Imbri, potrivit ziare.com

Activitățile celorlalte planuri vor fi dereglate

De asemenea, medicul este de părere că din cauza coronavirusului se vor deregla activitățile pe alte planuri.

„Dacă apar trei zile la rând, atunci începem să ne gândim la faptul că e o alarmă. Nu intrăm încă în starea de foc, dar este o alarmă. Trebuie să fim prudenți. Cei care coordonează sistemul de sănătate trebuie să se gândească la planurile de extindere a zonei COVID, a zonei de internare și există spitale care pot să intre în acțiune. Sigur că dereglăm activitatea pe alte planuri, dar dacă va fi nevoie. Cred că asta se va întâmpla”, a explicat managerul de la „Victor Babeș” .

Cazuri coronavirus România 1 octombrie

Potrivit ultimelor date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, alte 2086 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Astfel, potrivit GCS, până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.