Caz șocant în județul Satu Mare

Un incident șocant a avut loc în localitatea Decebal din județul Satu Mare. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi ucis doi câini și i-ar fi abandonat pe un teren agricol din apropiere.

Informația a fost confirmată luni de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

Potrivit comunicatului emis de IPJ, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Satu Mare au fost alertați în data de 12 mai cu privire la incident. Ancheta a demonstrat că individul în cauză ar fi luat viața celor doi câini în propria locuință din localitatea Decebal.

Ulterior, aceștia ar fi fost abandonați pe un teren agricol din apropiere.

„La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Satu Mare au fost sesizați despre faptul că o persoană şi-ar fi ucis două animale, la domiciliul său din localitatea Decebal.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 50 de ani, din Decebal, şi-ar fi ucis cele două animale din specia canină, pe care le-ar fi abandonat ulterior pe un teren agricol din proximitatea localității”, precizează informarea transmisă de IPJ Satu Mare.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este investigat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, conform sursei citate.

IPJ Satu Mare nu a oferit detalii suplimentare despre motivele care ar fi stat la baza acestui gest extrem, însă ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele și pentru a lua măsurile legale necesare în acest caz.

Ce pedeapsă riscă bărbatul dacă este găsit vinovat?

Legea din România prevede că infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Pedeapsa se aplică pentru următoarele cazuri:

  • uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
  • schingiuirea animalelor;
  • organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • zoofilia.

De asemenea, în cazul condamnării, instanța poate dispune ca pedeapsă complementară interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Pedepsele și amenzile contravenționale în cazul acțiunilor de cruzime față de animale au fost majorate în urmă cu doi ani în România.