'Retrogradarea reflectă estimarea noastră conform căreia VW a arătat deficienţe materiale în conducere, guvernanţă şi gestionarea riscului. Controalele interne de la VW s-au arătat a fi inadecvate în prevenirea sau identificarea comportamentului ilegal din SUA şi din alte regiuni', se arată în comunicatul S&P. 

În ultimele săptămâni, acţiunile VW au scăzut semnificativ la Bursa de la Frankfurt. În condiţiile în care capitalizarea bursieră s-a redus cu aproape 35% de la începutul scandalului, în 18 septembrie, analiştii susţin că statul ar putea interveni dacă acţiunile vor scădea şi mai mult la bursă. 

Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Volkswagen va începe în ianuarie rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, operaţiunea urmând să fie finalizată până la sfârşitul lui 2016, a anunţat săptămâna trecută noul director general al VW, Matthias Mueller. 

Pe lângă repararea celor 11 milioane de vehicule implicate în scandalul vehiculelor echipate cu motoare diesel trucate, Volkswagen se confruntă cu perspectiva unor amenzi care ar putea să se ridice la 7,4 miliarde de dolari numai în SUA, potrivit analiştilor de la firma Sanford C. Bernstein Ltd, precum şi cu pierderea încrederii investitorilor şi consumatorilor. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

AGERPRES