Standard and Poor’s a precizat că a decis să coboare ratingul Nokia la ‘BBB minus’ de la ‘BBB’, perspectiva asociată fiind una negativă, "ceea ce reflectă posibilitatea unei noi retrogradări în următorii doi ani", conform Agerpres.
În 2011 Nokia a înregistrat pierderi nete de 1,2 miliarde de euro, dintre care 1,07 miliarde euro numai în ultimul trimestru, comparativ cu un profit net de 1,8 miliarde euro în 2010.

Standard and Poor’s a apreciat că parteneriatul convenit de Nokia cu Microsoft ar putea să ajute Nokia să-şi îmbunătăţească poziţia competitivă pe segmentul smartphones, graţie lansării de noi produse care utilizează sistemul de operare Windows Phone, dar a adăugat că "nu suntem siguri în ce măsură veniturile generate de vânzările de smartphones-uri Lumia vor putea compensa scăderea veniturilor generate de vânzările de smartphones care utilizează sistemul de operare Symbian". În consecinţă, cota de piaţă a Nokia ar putea să continue să scadă, după ce a scăzut de la 28,1% în trimestrul patru 2010 până la 12,6% în trimestrul patru 2011, a avertizat agenţia de evaluare.

Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.