O emisiune-documentar, înregistrată ulterior pe DVD, avându-l ca personaj principal pe preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, a plăcut atât de mult staff-ului prezidenţial, încât s-a gândit să multiplice 400 de DVD-uri şi să le ofere cadou diplomaţilor aflaţi la misiune în Franţa.

 

Nimic neobişnuit până aici, însă documentarul era realizat de postul de televiziune France 5 în colaborare cu o casă de producţie, care deţinea toate drepturile de publicare şi care nu a fost întrebat în momentul în care Palatul Elysee a decis să tipărească DVD-uri.

 

Coperta a fost la rândul ei copiată împreună cu toate elementele grafice realizate de France 5, iar în loc de logo-ul casei de producţie apar simbolurile oficiale ale preşedintiei republicii franceze. Textul ce conţine detaliile de copyright a fost înlocuit, la rândul său, cu «Service audiovisuel de la présidence de la République».

 

Casa de producţie dezminte că şi-ar fi dat acordul pentru duplicarea frauduloasă a DVD-urilor, însă nu va depune plângere şi nu cere despăgubiri.