În pofida concurenţei puternice din partea giganţilor din domeniul tehnologiei, Apple şi Google, şi a faptului că nu este disponibil la nivel global, Spotify rămâne liderul detaşat al serviciilor de streaming pentru muzică.

După ce în luna iulie ajungea la 60 de milioane de abonaţi plătitori, Spotify adaugă acum încă 10 milioane. În comparaţie, cu toată forţa brandului şi zecile de milioane de iPhone-uri vândute, Apple Music are 30 de milioane de abonaţi. Google nu face publice cifrele legate de abonaţii serviciului Play Music.

La ultimul anunţ, care datează tot din iulie 2017, Spotify avea în total 140 de milioane de utilizatori. 80 de milioane dintre aceştia foloseau varianta gratuită a serviciului, care este monetizată pe baza reclamelor.

În ciuda zvonurilor care vorbeau de o lansare în România la finele anului trecut, Spotify nu este disponibil, încă, în ţara noastră. Un abonament lunar la Apple Music şi Play Music costă în România 5 euro.

Anunţarea celei mai noi performanţe vine la doar o zi după ce s-a aflat că Spotify ar putea efectua o listare directă, o modalitate neconvenţională de a efectua o ofertă publică iniţială fără să atragă capital nou.

Pe 29 decembrie 2017, Spotify a fost dată în judecată de Wixen Music Publishing pentru 1,6 miliarde de dolari pe motiv că mii de melodii difuzate nu sunt licenţiate.