Potrivit studiului, mai puțin de 6 procente din populația Franței a fost infectată cu coronavirus. Având în vedere că acest nivel nu este suficient, nu se poate evita un al doilea vad al epidemiei.

Oamenii de știintă sunt de părere că imunitatea colectivă poate fi eficientă doar dacă 70% din populație ar fi imunizată. În aceste condiții, măsurile ar trebui să fie menținute.

Bărbații, risc crescut de deces

Acest studiu a mai scos la iveală și faptul că bărbații au un risc crescut de deces față de femei. Se pare că riscul de deces crește odată cu înaintarea în vârstă. Luând acest lucru în considerare, rata deceselor este de 13% la bărbații de peste 80 de ani, notează cotidianul Le Figaro.

Premierul francez a anunțat că restricțiile vor fi relaxate treptat

Premierul Eduardo Philippe a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că măsurile impuse vor fi ridicate treptat începând cu data de 11 mai.

Cum s-a determinat estimarea populației infectate

Studiul se bazează pe modele matematice și statistice. Populația infectată a fot determinată cu ajutorul analizei datelor despre decese și probabilitatea de deces a celor infectați.

„Intervalul de incertitudine este mare, între 3 şi 10%. Dar fie că este 6, 10 sau chiar 20%, acesta nu schimbă adevărata natură a problemei şi suntem departe de procentul de 70%, necesar pentru a ieşi din izolare”, a subliniat cercetătorul.