Telegondola ar urma să aibă mai multe funcţiuni – turism, agrement și transport public -, ”oferind utilizatorilor posibilitatea de a admira zonele verzi şi luciul de apă”, după cum promit edilii.

Proiectul construirii telegondolei mai presupune amenajarea de parcări la capetele liniei, care vor permite descongestionarea traficului rutier prin traversarea Capitalei cu acest mijloc de transport.

Un alt avantaj al proiectului este, în opinia edililor, amplasarea unor zone pietonale sub traseul telegondolei.

”În vederea stabilirii oportunităţii investiţiei a fost realizat un Studiu de oportunitate elaborat de catre S.C. Proiect București SRL, prin care se propunea dezvoltarea infrastructurii turistice, de trasnsport şi de agrement prin amplasarea unor instalaţii de transport pe cablu şi a unor variate funcţiuni de servicii aferente. În perspectiva valorificării oportunitatilor turistice şi de agrement ale Municipiului Bucureşti şi ale regiunii Bucureşti Ilfov şi asigurării unui mijloc de transport agreabil şi ecologic, Primăriile Sectoarelor 1 şi 2 Bucureşti au semnat un acord în vederea amplasarii unor instalaţii de transport pe cablu – care vor face legătura între zonele Şoseaua Pantelimon, Şoseaua Colentina şi Sectorul 1, zona Parc Herastrau – şi a constructiilor, branşamentelor, împrejmuirilor şi organizărilor de şantier aferente”, se precizează în proiectul pus în dezbatere publică de Primărie Sectorului 2 a Capitalei.