Rosa Aguilar a precizat, după ce Comisia Europeană a propus ajutoare de 150 de milioane de euro pentru agricultorii europeni, că ‘Spania nu consideră suficient să se ia în calcul (la plata despăgubirilor, n.r.) 30% din valoarea produselor retrase de pe piaţă’. Pentru Spania, a mai spus ministrul, ‘important este ca UE să răspundă cu 100% pentru pierderile provocate de situaţia din Germania’. Ea a refuzat să vehiculeze cifre, apreciind că încă se înregistrează daune.

Ministerul spaniol al mediului a informat marţi că, potrivit declaraţiilor ministrului Aguilar, Spania va cere şi măsuri de plată anticipată pentru sectorul horticol, şi ca UE să pună în aplicare campanii de promovare a produselor horticole spaniole.

Comisia Europeană a propus, marţi, deblocarea unui ajutor în valoare de 150 de milioane de euro în favoarea producătorilor de fructe şi legume din ţările membre ale Uniunii Europene, confruntaţi cu o diminuare drastică a vânzărilor ca urmare a epidemiei declanşate de bacteria Eceh.
SURSA: Agerpres