Spania se confruntă cu un nou val de infectări cu noul coronavirus. Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat, luni, peste 23.000 de noi cazuri de COVID-19 faţă de raportarea de vineri. Mai mult, în ultimele şapte zile au fost înregistrate 141 de noi decese asociate acestei boli, transmite agenţia EFE.

Spania este ţara Uniunii Europene cu cel mai mare numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate de la începutul pandemiei, respectiv 462.858.

Rata noilor cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile este de asemenea în Spania cea mai ridicată în rândul ţărilor UE, de 205,5 cazuri. Urmează Franţa, cu 87,9 cazuri, şi România, cu 72 de cazuri, notează agenţia EFE.

Fernando Simon, epidemiologul şef al Ministerului spaniol al Sănătăţii, a admis luni că numărul infectărilor este ridicat, însă bărbatul pune aceste cifre şi pe seama numărului mare de teste efectuate.

Acesta a mai menţionat că aproximativ jumătate din cazurile detectate sunt asimptomatice şi circa 55% din totalul noilor infectări sunt la persoane cu vârste sub 40 de ani, potrivit Agerpres.

Copiii mai mari de șase ani vor fi nevoiți să poarte mască în școlile din Spania

Recent, Guvernul de la Madrid transmitea că purtarea măștii va fi obligatorie în şcolile din Spania pentru toți copiii care au peste șase ani. Anunțul a fost făcut în contextul în care este planificată redeschiderea școlilor, în ciuda creșterii cazurilor de coronavirus.

„Folosirea măştii va fi obligatorie ca regulă generală începând cu vârsta de şase ani, indiferent de păstrarea distanţei”, a transmis ministrul spaniol al educaţiei Isabel Celaa după o reuniune destinată stabilirii unui cadru omogen pe ansamblul ţării pentru începerea anului şcolar.

Redeschiderea şcolilor, închise în Spania la jumătatea lunii martie, este intens dezbătută în această ţară unde epidemia de coronavirus a început din nou să progreseze galopant. Profesori şi părinţi ai elevilor sunt îngrijoraţi, unii dintre aceştia din urmă refuzând să-şi trimită copiii la şcoală.

După instituirea unei izolări severe în martie, în luna iunie numărul zilnic al noilor cazuri scăzuse sub 100, dar în iulie s-a reluat creşterea acestora, în special din cauza turismului, petrecerilor şi localurilor de noapte frecventate mai ales de tineri.