Standard & Poor’s ar putea cobori ratingul de creditare acordat constructorului auto indian Tata Motors, pe fondul deteriorarii situatiei sale financiare, in special dupa achizitia marcilor britanice Jaguar si Land Rover.

„Vom reanaliza in urmatoarele zile situatia datoriilor si a planurilor de finantare ale companiei si credem ca exista o mare probabilitate sa coboram si mai mult ratingul Tata Motors”, a anuntat agentia S&P intr-un comunicat.

Standard & Poor’s precizeaza ca Tata are datorii insemnate, care includ in mare parte datoriile pe termen scurt. Ratingul de creditare pe termen lung al companiei indiene este situat la BB- in prezent, ceea ce inseamna ca posibilitatea achitarii imprumuturilor este moderata.

Comunicatul S&P cu privire la retrogradarea ratingului de creditare al Tata Motors nu precizeaza nimic in legatura cu proiectul Nano.

De asemenea, la inceputul acestei luni, o alta agentie de rating, Moody’s a scazut ratingul corporatiei Tata Motors, din cauza profilului sau financiar si a deteriorarii conditiilor pe piata auto la nivel global.