"Pot să anunţ în premieră – nici pe primul ministru Victor Ponta nu am apucat să îl anunţ – că pe două tronsoane din Sebeş-Turda, pe loturile 3 şi 4, am câştigat definitiv la Curtea de Apel, deci se pot semna contractele. Ieri (luni, 7 aprilie – n. r.) a venit şi a doua decizie. Mai avem încă două tronsoane de aşteptat, tot la Curtea de Apel", a spus Dan Şova, citat de Agerpres.

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 70 de kilometri şi o valoare estimată, fără TVA, de peste 2,481 miliarde de lei.  Al treilea lot, de la kilometrul 41+250 la kilometrul 53+700, va fi construit de Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d'Acqua S.p.A (Italia), iar al patrulea lot, între kilometrul 53+700 şi kilometrul 70, de firma PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH (Austria).

Pentru loturile 1 și 2 comisia de licitație a declarat câștigătoare ofertele depuse de Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA, respectiv Asocierea RCM Construzioni/Imob Lux Construct/Consinit/Societatea de Construcţii Napoca/Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/T Dancor RomConstruct/Shelter Construct/Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a anunţat, la sfârşitul lui 2013, finalizarea licitaţiei în vederea atribuirii contractului 'Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4', precizând că preţul unui kilometru de autostradă este de 6 milioane de euro.

"Derularea licitaţiei aferentă celor patru tronsoane de autostradă a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR SA, respectiv 50 de zile calendaristice. De asemenea, precizăm că în urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului 'Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4', valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro", se preciza în comunicatul DPIIS.

Sursa: Agerpres