Audierea vine după ce numele Mioriţei Videanu apare în dosarul în care Adriean Videanu este cercetat penal de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu.

Astfel, la data de 22 noiembrie 2013, la aproape două luni de când Adriean Videanu a transferat copiilor săi cele 80 de acţiuni pe care le deţinea la SC Titan Mar SA, Mioriţa Videanu a depus o plângere, în calitate de reprezentant al SC Titan Mar SA, în care solicita ridicarea sechestrului asigurator pe cele 80 de acţiuni.

Adriean Videanu a fost eliberat joi noapte din arestul Poliţiei Capitalei, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis revocarea măsurii arestului preventiv, el urmând să fie cercetat sub control judiciar.

Potrivit DNA, la 24 septembrie 2013, în dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea unui sechestru şi asupra a 80 de acţiuni deţinute la Titan Mar de Adriean Videanu.

Ulterior, 25 februarie 2014, printr-o ordonanţă, Alina Bica, în calitate de şef DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competenţă admiterea solicitării inculpatului Videanu şi a ridicat sechestrul asigurător.

Prin această acţiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.AGERPRES