Potrivit acestor documente, Soros Fund Management şi-a redus semnificativ participaţia la compania canadiană Barrick Gold până la 1,07 milioane acţiuni în valoare de 22,9 milioane de dolari de la 19,4 milioane de acţiuni în primele trei luni ale lui 2016. De asemenea, fondul lui Soros şi-a redus participaţia la SPDR Gold Trust până la 240.000 de acţiuni în valoare de 30,4 milioane de dolari, de la 1,05 milioane acţiuni în valoare de 123,5 milioane de dolari în primul trimestru.

"Investitorii au fost mai activi în a-şi reduce participaţiile la companiile miniere, în condiţiile în care unele dintre acestea au înregistrat perfomanţe slabe în prima jumătate a anului", a declarat Tai Wong, director la BMO Capital Markets din New York.

În trimestrul al doilea, preţul spot al aurului a crescut cu 7%, în condiţiile în care Marea Britanie a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, după ce a crescut cu 16% în primul trimestru, cel mai puternic avans din aproape trei decenii ca urmare a risipirii speranţelor pentru o nouă majorare a dobânzii de bază în SUA.
Sursa: Agerpres