Oprescu a condus primăria Capitalei între 2008 și 2015, când a fost reținut de procurorii DNA în urma unui presupus flagrant, după ce mașina sa a fost oprită în trafic.

„După trei ani și jumătate de poziții, martori, apărători și așa mai departe am avut senzația că trăiesc clipele anului 2015 și că hotărârea de atunci a fost că Oprescu trebuie să dispară. Asta a fost percepția mea – Oprescu a făcut destule chiar a devenit enervant și sigur conjunctura anilor 2015 când toată lumea era vinovată, toți eram niște infractori.Tot scenariul desfășurat atunci a dus la patru ani de zile de stat în fața instanțelor de judecată încercând să îmi dovedesc nevinovăția.

Faptele nu au existat, spune Oprescu.

„Banii găsiți i-am primit înapoi. A fost suficient ca Vadim Tudor să spună că are informații că au găsit sub cușca câinelui bani. Nu au găsit, erau bani declarați, trecuți în declarația de avere. Erau sumele lăsate de la tata, rămase de la el pe care le-am făcut împărțit cu fratele meu. Nu au crezut atunci, în total erau aproape 17.000 de euro. Asta era tot”, a spus fostul primar.

Procurorii îl acuză de luare de mită și au cerut închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu.

Magistrații Tribunalului București l-au condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare pe fostul primar Sorin Oprescu, în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupție.

Sentința nu e definitivă.

„Îmi voi dovedi nevinovăția. Nu o să mă transform într-o victimă”, a spus Oprescu.

„Nu fug din țară. Să nu le fie frică”, a mai spus fostul primar.