‘Suntem mulţumiţi de această lucrare. Ne aflăm la jumătatea timpului programat şi există toate şansele ca în octombrie să încheiem, să ne luăm jucăriile de aici şi să mergem la altă lucrare’, a precizat Oprescu în timpul verificării stadiului lucrărilor la obiectivul.

Primarul general a menţionat că urmează să obţină bani în avans pentru plata acestei lucrări printr-o rectificare de buget.

Edilul şef a mai declarat că astfel se va demonstra că o lucrare de acest gen poate fi făcută într-un an de zile.

Oprescu a adăugat că pasajul va asigura ieşirea şi intrarea din Pipera, respectiv din partea de Nord-Vest a oraşului, urmând ca pe viitor să asigure legătura şi cu autostrada A3.

‘În felul acesta şoferii nu vor mai sta ore întregi pe Bulevardele Floreasca, Aviatorilor şi Barbu Văcărescu se mai rezolvă şi o parte din circulaţia din nordul Capitalei’, a explicat el.

Oprescu a mai precizat că s-a renunţat la realizarea unei rampe de urcare spre Floreasca din cauza lipsei banilor pentru cumpărarea terenului care ar fi trebuit să fie expropriat şi pe care se află o staţie de benzină Lukoil.

Edilul şef a constat miercuri realizarea pasajului peste Şoseaua Pipera.

Obiectivul ‘Supralărgire Şoseaua Pipera’ vizează lărgirea la şase benzi a şoselei, între Calea Floreasca şi calea ferată Bucureşti-Constanţa şi construcţia unui pasaj prin care se se realizeze supratraversarea B-dului Barbu Văcărescu şi a Căii Floreasca.

Supralărgirea Şoselei Pipera este necesară pentru asigurarea circulaţiei în zona de nord a Capitalei dinspre A3.

Valoarea contractului de execuţie este de 84.852.206 lei exclusiv TVA iar costul proiectul se ridică la 4.242.610 lei fără TVA.

Durata construcţiei este de 18 luni. Lungimea pasajului este de 1.520 metri iar lăţimea acestuia de 34 metri.

SURSA: Agerpres