„Am avut o discutie cu Klaus Iohannis, am sperat la un parcurs (n.r. cu bugetul) aşa cum a fost anul trecut (…) Vă anunţ că şedinţa CSAT va fi marţi, la 12.30, drept urmare am informat conducerile celor două Camere ale Parlamentului că, imediat după CSAT, vom avea şedinţă de guvern pentru aprobarea legii bugetului”, a declarat premierul înaintea ședinței de guvern de astăzi, care a început cu o întârziere de peste patru ore.

În ceea ce privește filosofia bugetului, Sorin Grindeanu susține că acesta respectă programul de guvernare. „În această perioadă s-a discutat cu toţi ordonatorii de credite, iar dorința noastră a fost ca tot ceea ce este în programul de guvernare ca măsuri să fie prinse în buget și finanţate. De la unii dintre ordonatorii de credite am primit din start bugete restrânse pe bunuri  şi servicii, cum ar fi Camera Deputaților și Senatul, cu alte instituţii s-a discutat cu Ministerul Finanțelor. Tot ceea ce înseamnă minus la aceste instituții nu pune în pericol activitatea acestora”, a explicat premierul, care a mai anunțat că „toate celelalte puncte de pe ordinea de zi rămân valabile”.

„Ne dorim cu toţii, cred, să avem un buget pentru România cât mai repede adoptat de Parlament”, a încheiat Sorin Grindeanu.