Sorin Cîmpeanu, răspuns ironic pentru asociațiile de elevi care au depus plângere penală împotriva lui

Amintim că două asociații ale elevilor au depus marţi, 20 iulie, o plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu la Parchetul General. Astfel, asociațiile îl acuză pe ministrul Educației de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

„Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor. Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însăşi ministrul a dat-o”, a spus Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, , la Antena 3.

Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu

În acest context, ministrul Educației a răspuns prin a spune că este vorba de o zi de întârziere, iar metodologia de aplicare a OUG 50/2021 va fi publicată în ziua de 20 iulie.

„Elevii au dreptate. Metodologia trebuia să fie promovată ieri. Va fi promovată astăzi, după ce va fi consultat Comitetul de dialog social. Au fost examene de Evaluare naţională, Bacalaureat, probleme la contestaţii, avem rectificarea bugetară. Dar, sigur, toate acestea nu sunt scuze pentru întârziere. Îmi cer scuze pentru această întârziere de o zi, pe care mi-o asum”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Totuși, ministrul a continuat prin a ironiza demersul respectiv.

„Elevii sunt în vacanţă. Îmi cer scuze acelor elevi, care nu au ştiut ieri că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală să facă naveta, neputând să fie decontată. (…) Nu dau vina pe elevi (…) Naveta se decontează pe perioada de cursuri. Aşa a fost întotdeauna, aşa spune legea. Perioada de cursuri s-a încheiat, sunt în vacanţă. (…) Apreciez foarte mult dreptul elevilor şi îl susţin de a protesta şi de a demola.

Dar, după ce termină de demolat ceea ce şi-au propus să demoleze, am înţeles că vor să construiască Educaţia prin plângeri penale, îi invit cu mare drag alături de Ministerul Educaţiei să construim pentru elevi. Sigur, îi invit dacă nu au prea multe teme de vacanţă. Eu susţin gratuitatea transportului pentru elevi”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României