Sorin Cîmpeanu susține că cele peste o mie de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor nu sunt un efect al întoarcerii acestora în școli.

„Este rezultatul activităților de la începutul lunii septembrie, activități care au presupus evenimente, concerte, mobilitate foarte mare în mall-uri care au presupus chiar și activitate pe litoral. Vom vedea începând cu 1 octombrie care sunt consecințele reluării școlilor cu prezență fizică. Până în momentul de față numărul de infectări, peste 1000 de infectări în rândul elevilor și preșcolarilor plus peste 600 de infectări în rândul cadrelor didactice și personalului din învățământ sunt rezultatul activităților de dinainte de începerea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De luni, în 13 localități din ţară, elevii vor trece în online

Sorin Cîmpeanu a discutat și despre consecințele infectării elevilor.

”Un număr important care, din păcate, confirmă contagiozitatea noi tulpini care afectează procesul de învățământ este vorba despre peste 17.000 de elevi care în acest moment nu își pot desfășura activitatea în școală cu prezență fizică, din cauza infectării la la care se adaugă alte câteva mii care nu pot participa prezența fizică din motive de infrastructură inadecvată. În total șapte elevi dintr-o mie nu pot merge la școală cu prezența fizică”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„DSP va plăti în şcoli operațiunea de testare”

Ministrul Educației a anunțat posibilitatea micșorării numărului de zile în care elevii să stea în carantină.

„La apariția unei îmbolnăviri într-o clasă se trece în sistemul online. Există posibilitatea de înjumătățire a perioadei de 14 zile cu condiția ca începând cu a opta zi elevi să se testeze și cei care sunt testați și au rezultat negativ pot relua școala cu prezența fizică”, a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu care a subliniat că DSP va plăti în şcoli operațiunea de testare.