Vorbim despre 7.500 de elevi din întreaga ţară. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că în 78 de licee, din totalul de 1.576, nu se va putea da examenul.

Sunt vizate licee din Timiş, Braşov, Ilfov.

“Este vorba despre 5% din numărul de licee, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că susţine în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune.

Decizie în Timiș

Mai mult de 3.400 de elevi de clasele a XII-a şi a XIII-a din Timişoara şi din alte două localităţi, în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 este ridicată, vor susţine probele scrise din cadrul simulării examenului de bacalaureat în perioada 12-16 aprilie.

S-a amânat simularea în cazul a 20 dintre liceele aflate în Timişoara, Giroc şi Lovrin.

S-a ţinut cont de actuala situaţie epidemiologică de la nivelul judeţului Timiş, care are o rată de infectare ridicată cu virusul SARS-CoV-2 (6,01), respectiv de la nivelul municipiului Timişoara (8,19), se arată într-un comunicat al IŞJ Timiş.

n Timişoara sunt 2.635 de elevi de clasa a XII-a şi 723 de clasa a XIII-a (total 3.358), în Giroc 29 de elevi de clasa a XII-a, iar în Lovrin, 46.

Potrivit IŞJ Timiş, măsura de amânare a simulărilor este luată în baza unor ordine ale Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii din luna martie.

În judeţul Timiş, pentru celelalte 17 unităţi de învăţământ liceal, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se desfăşoară conform calendarului stabilit la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei, în perioada 22-25 martie 2021. Astfel, luni vor intra în simulările de Limba şi literatura română 1.499 de liceeni, din care 1.254 de elevi de clasa a XII-a şi 245 de clasa a XIII-a.