Citându surse din interiorul companiei, WSJ susţine că Sony ar dori să integreze operaţiunile din domeniul smartphone-urilor cu operaţiunile din domeniul tabletelor, consolelor portabile de jocuri video şi computerelor personale. Valoarea tranzacţiei ar putea depăşi un miliard de euro însă deocamdată nu este sigur că se va junge la un acord, adaugă WSJ.

‘Sony nu a fost capabil să dobândească o prezenţă mondială semnificativă pe piaţa smartphone-urilor împreună cu Ericsson. Chiar dacă vor dobândi controlul deplin la societatea mixtă, mediul concurenţial pe piaţa smartphone-urilor pare a fi deja fixat’, a declarat analistul Okasan Securities, Hideyuki Ishiguro.

Înfiinţată în 2001 societatea mixtă Sony Ericsson numără 7.600 de salariaţi şi este al şaselea producător mondial de telefoane mobile. Compania are centre de cercetare şi producţie la Lund (Suedia), Tokyo (Japonia), Beijing (China) şi Sicilon Valley (SUA). Anul trecut Sony Ericsson a realizat un profit net de 90 de milioane de euro după ce în 2009 a înregistrat pierderi de 836 milioane de euro.
SURSA: Agerpres