So-Net, divizie a Sony care se ocupă cu furnizarea de Internet, a anunţat că hackerii au reuşit să spargă conturile mai multor utilizatori şi să fure puncte virtuale din reţea în valoare de 1.225 de dolari.
“Am informat utilizatorii de acest atac şi i-am sfătuit să îşi schimbe parolele. Deocamdată nu ştim dacă au fost furate date personale sau informaţii de pe cardurile de credit”, au declarat cei de la So-Net.
Sony a început din 15 mai reinstaurarea pe regiuni a reţelei PlayStationNetwork şi a serviciului Qriocity, care au fost victimele celui mai mare atac virtual din ultimii ani, conturile a peste 100 de milioane de membrii  fiind compromise.
Ca rezultat al atacului infracţional asupra centrului de date al companiei, Sony a închis reţeaua PlayStation Network şi serviciul Qriocity pe data de 20 aprilie, pentru ca investigaţiile necesare să poată fi derulate, precum şi sporirea securităţii generale a reţelei.
Sony a anunţat că a implementat noi măsuri de securitate adiţionale care îmbunătăţesc protecţia împotriva activităţilor neautorizate şi oferă utilizatorilor o protecţie mai bună a informaţiilor personale.
Compania a intensificat securitatea datelor, prin actualizări ale tehnologiilor de securitate, precum şi prin adăugarea unor tehnologii, aplicaţii de monitorizare şi testare a penetrării şi a vulnerabilităţii, dar şi niveluri suplimentare de criptare şi protecţie.
Compania a adăugat reţelei şi o varietate de noi măsuri pentru infrastructura reţelei, incluzând un sistem de alertă rapidă pentru activităţi repetitive neobişnuite care ar putea fi un semnal de alarmă pentru o posibilă încercare de atac asupra reţelei.