Problema este că astfel de întrebări au un spectru de răspuns foarte larg, iar dacă dai un răspuns în favoarea unuia dintre producători, poți fi considerat că ești un fanboy. Nu poți spune că un brand este cel mai bun. Poate fi cel mai bun la ceva, dar nu la toate.
Cu toate acestea, recunoaștem că cineva care pune astfel de întrebări are o nelămurire esențială de clarificat și, cel mai probabil, are nevoie de sfaturi pentru a o lua într-o direcție sau în alta.
Drept urmare, am decis să explicăm bătălia dintre un televizor Sony și un televizor Samsung și să vedem dacă există vreun câștigător.
Sony versus Samsung
Sony a fost, la un moment dat, regele necontestat al televizoarelor. Seriile sale vechi televizor Trinitron și noul Bravia sunt de cele mai multe ori privite drept sinonim cu conceptul de televizoare premium. Dar pe drum a apărut o mică companie sud-coreeană, între timp devenită mare, care și-a croit drumul pentru a deveni cel mai mare producător de televizoare din lume.
Cu toate acestea, doar pentru că ești cel mai mare nu înseamnă neapărat că ești și cel mai bun. Deși Samsung a devenit între timp un titan al televizoarelor, un televizor Sony nu și-a pierdut din calități, iar în ultimii doi ani și prețurile sale au scăzut. Pe lângă toate acestea, cele două companii fac produse foarte diferite. Dar hai să aruncăm o privire mai detaliată asupra a ce le diferențiază pe cele două.
Design estetic
Samsung are un fel de obsesie pentru a produce cele mai subțiri televizoare, cu cele mai mici rame. Unele televizoare au ecranul propriu-zis atât de mare, încât se poate spune practic că nu prea mai au ramă. De asemenea, și adâncimea medie este de numai 5/8 inci.
Sony realizează de asemenea televizoare elegante, dar ele au rame mai mari decât cele ale Samsung.
Când vine vorba de suporturi de televizoare, alegerea este neutră. Înainte suporturile de televizor Sony erau mai bune decât cele ale Samsung, deoarece erau fabricate din sticlă. Acum, ambele companii tind să folosească suporturi din plastic cromate.
Calitatea imaginii
Televizoare LED LCD: Dacă am compara numai modelele vârf de gamă ale celor doi producători, alegerea ar fi mult mai ușoară. Un televizor Sony ar fi lăudat pentru acuratețea excepțională a culorii, în timp ce un televizor Samsung ar primi laude pentru acuratețea negrului. Cu toate acestea, modelele mai slabe ale celor doi producători nu beneficiază de caracteristicile celor premium. Vom spune doar că modele de televizor Sony au un aspect inegalabil. Pe de altă parte, Samsung produce televizoare atât de luminoase încât lumina lor o poate combate pe cea ambientală a soarelui.
Plasme: Sony nu mai realizează în prezent televizoare plasmă, la care a renunțat în 2006. În acest context, Samsung câștigă bătălia. Dacă luăm în considerare calitatea imaginii, plasma bate televizoarele LCD LED, însă bonusul este că este și mai ieftină.
Smart TV
Interfața Smart TV a unui televizor Sony este în principal centrată pe interfața Sony Entertainment Network, de unde poți accesa aplicații precum Netflix, Hulu sau Amazon, dintr-un meniul simplificat, dar care te pune să treci prin site-ul Sony întâi.
Samsung, pe de altă parte, a pus foarte mult efort în interfața Smart TV și se vede. An de an, aspectul vizual al intefeței devine din ce în ce mai bun și la fel se întâmplă și cu ceea ce oferă aplicațiile. Cu toate acestea, Samsung oferă o opțiune de căutare universală, prin care poți căuta conținut pe toate aplicațiile disponibile. Dezavantajul este că trebuie să folosești voice search.
Interfața de utilizator
Ambele companii oferă o experiență de navigare prin meniu destul de intuitivă, dar fiecare are de explicat în continuare ce fac anumite opțiuni din meniu. Niciuna dintre companii nu a atins perfecțiunea dar ambele au făcut o treabă decentă.
Telecomanda
Din păcate, la această categorie ambele companii lasă de dorit. Cea mai puțin rea telecomandă este cea a Sony.