Nikkei susţine că jumătate din reducerile de personal vor apărea ca urmare a consolidării operaţiunilor din domeniul produselor chimice şi LCD-urilor de dimensiuni mici şi medii. Publicaţia precizează că deocamdată nu este clar cum vor fi împărţite disponibilizările între operaţiunile domestice şi cele de peste hotare ale grupului. În prezent Sony are aproximativ 168.000 de angajaţi în întreaga lume.

De asemenea, Nikkei susţine că Sony ar putea cere directorilor săi executivi să returneze bonusurile. Noul director general, Kazuo Hirai, care a preluat funcţia de CEO de la Howard Stringer începând cu 1 aprilie, ar urma să prezinte joi planurile de relansare ale companiei.

În exerciţiul fiscal care s-a încheiat la 31 martie anul curent, Sony estimează că a înregistrat pierderi de 220 miliarde de yeni (2,7 miliarde de dolari), acesta fiind al patru an consecutiv încheiat de Sony cu pierderi.

În luna februarie a acestui an agenţia de evaluare Standard and Poor’s a decis să coboare, cu o treaptă, ratingul atribuit grupului japonez Sony Corp, până la ‘BBB plus’ de la ‘A minus’, perspectiva asociată fiind una negativă.
SURSA: Agerpres