Hackerii au identificat şi exploatat săptămâna trecută o importantă breşă de securitate în reţeaua dedicată de Sony pentru cei care doresc să joace online jocurile de pe PlayStation, dobândind acces la numele şi adresele utilizatorilor înscrişi în reţea – un atac informatic ce ar putea produce prejudicii de miliarde de dolari.

Accesul la reţeaua PlayStation a fost suspendat miercurea trecută, însă compania Sony a oferit amănunte despre adevărata dimensiune a atacului abia după o săptămână.

Conform unui mesaj postat pe blogul Sony, hackerii au putut obţine numele de utilizatori, parole, informaţiile de logare, întrebările de securitate şi răspunsul la ele şi chiar, probabil, date de pe cardurile de credit folosite de utilizatori.

Reţeaua online ce le permite utilizatorilor de Sony PlayStation să comunice şi să se joace împreună, a fost imediat închisă după descoperirea atacului la 19 aprilie.

Sony a precizat că în urma anchetei deschise, nu a obţinut deocamdată niciun fel de dovezi că hackerii ar fi sustras şi informaţii legate de cardurile de credit, dar i-a avertizat pe utilizatori că această posibilitate nu poate fi încă exclusă.
SURSA: Agerpres