Aceeaşi idee este împărtăşită şi de Erik Hallman, director de dezvoltare la Sony Ericsson, care a cerut participanţilor să-şi împărtăşească ideile bune de aplicaţii.

"În lume sunt aproximativ 70-80 milioane de dispozitive BlackBerry, dar nu am date referitoare la România. Acum căutăm dezvoltatori de aplicaţii", a spus Sanyu Kiruluta.

Eastern European Mobile Monday Developer Summit s-a deschis astăzi, 26 septembrie, la Bucureşti, şi ţine 3 zile.

"Există un interes tot mai mare din partea comunităţilor de profesionişti din domeniul comunicaţiilor mobile, iar Eastern European Mobile Monday Developer Summit vine în ajutorul acestor specialişti din această parte a continentului", a declarat Dan Romescu, fondator Mobile Monday România.

Acest eveniment este dedicat aplicaţiilor mobile, fiind prezente 30 de companii din 14 ţări, iar în cadrul acestuia vor fi susţinute prezentări, workshop-uri, lansări şi concursuri. La eveniment sunt aşteptaţi peste 1.000 de vizitatori atât din ţară cât şi din străinătate.

În ultima zi a Summit-ului se va organiza o sesiune DroidCon, eveniment care îl va avea ca protagonist pe Erik Hellman, research manager Sony Ericsson Labs, şi care va dezbate tematica dezvoltării de aplicaţii folosind API-uri pe platforma Android.

În cadrul evenimentului va fi organizat şi un concurs de aplicaţii mobile, AppCircus, la care s-au înscris 12 companii dezvoltatoare, mare parte fiind autohtone. Câştigătorul AppCircus va intra în selecţia pentru finala Mobile Premier Awards în timpul Mobile World Congress din 2012.
SURSA: Agerpres